Het dossier: De toekomst van de advocatuur

Een zekere toekomst is meestal voorbestemd aan organisaties of bedrijven die bereid zijn om ‘anders dan anderen’ te willen zijn. Dat geldt zeker ook binnen de advocatuur. Wie erin slaagt om snel met de juiste feiten, argumenten en onderbouwingen aan te komen maakt een grotere kans om zijn of haar cases te winnen. Steeds vaker is deze snelheid, om adequaat te reageren, afhankelijk van technologie. Maar er is meer aan de hand…

Cliënten worden steeds mondiger

Mensen hebben via internet toegang gekregen tot grote hoeveelheden informatie. Zij gaan daardoor eerder zelf meningen vormen, ongeacht of dat wel of niet op waarheden berust. Daar waar de huisarts te maken heeft met zelfdiagnose bij patiënten heeft de advocaat te maken met een cliënt die een advies niet zomaar aanneemt. In een artikel van Wolters Kluwer valt te lezen dat het vak van de advocaat daarom van adviseren naar sparren gaat. Als de advocaat van de toekomst vooral ook een sparringpartner is dan zal er enerzijds tijd vrijgemaakt moeten worden voor meer vragen, anderzijds zullen de antwoorden ook sneller vindbaar moeten zijn. Maar hoe groter het dossier, hoe uitdagender dat wordt, tenzij…

De rol van digitale dossiers

Digitale dossiers spelen een belangrijke rol om aan de toekomstverwachting van cliënten tegemoet te komen. Door gebruik te maken van digitale dossiers wordt het handmatig zoeken namelijk tot een minimum beperkt. Dat is alvast een eerste voordeel voor als cliënten steeds meer vragen gaan stellen. Misschien nog wel belangrijker is dat advocaten onderling ook op een identieke manier hun dossiers gaan vastleggen. Dit levert voordelen op, bijvoorbeeld bij een tijdelijke waarneming van een zaak. Verdedigingen kunnen alleen professioneel waargenomen worden als de zaakgegevens voor elke advocaat op dezelfde manier geïnterpreteerd worden en vindbaar zijn.

Dossier Toekomst start nu!

De toekomst start nu, omdat we het eenvoudig hebben gemaakt om dossiers te digitaliseren volgens structuren die voor advocaten herkenbaar zijn. Het is eenmalig tijd investeren om heel veel extra tijd terug te krijgen, waardoor nog meer toekomstige cliënten blij gemaakt worden. Een eerste kennismaking met onze oplossing, Doxflow Legal, is razendsnel te realiseren. Om zo effectief mogelijk met de tijd om te gaan geven we regelmatig aan meerdere advocaten online demonstraties. Wil je ook een keer deelnemen? Klik dan hier.

In de volgende blog

De advocatuur en IT kunnen niet meer zonder elkaar. Daarom volgt binnenkort: Het dossier: Efficiency, met daarin een aantal randvoorwaarden waar een IT omgeving aan zou moeten voldoen.

Doxflow Legal staat voor:

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Ultieme flexibiliteit

Maximale tijdsbesparing

Accuraat & kostenefficiënt