Hoeveel tijd ben jij kwijt aan het opmaken en samenstellen van processtukken?

Processtukken opmaken kost heel veel tijd. Niemand zal dat ontkennen. Logisch ook, want het moet foutloos zijn. Een tafel in het kantoor vol leggen met producties, pagina voor pagina controleren; het is een gegeven waar iedereen in de advocatuur groot mee is geworden. Sta je ervoor open om na te denken over dit proces? Om na te denken over een efficiencyslag waardoor het minder tijdrovend is? Waardoor je dat ene processtuk makkelijk aanpast en in één keer kunt printen of digitaal versturen? Lees dan verder.

Het kost gewoon ontzettend veel tijd

Het opmaken van een processtuk kost gemiddeld 3 tot 12 uur per zaak. Dat is ontzettend veel tijd. En hoewel een groot deel van de werkzaamheden goed wordt voorbereid, is het ook de realiteit dat processtukken op het laatste moment worden gewijzigd. De volgorde van producties bijvoorbeeld. Of er worden producties toegevoegd. Op het moment dat de tafel dan vol ligt met een veelvoud van het processtuk, voorzien van geeltjes en inhoudsopgave, dan moet dat allemaal worden omgenummerd.

Weet je dat het sneller kan?

Het samenstellen van processtukken kan een stuk efficiënter met technologische toepassingen. Door het totale stuk vanuit één applicatie te maken. Wijzigingen in de volgorde van de producties binnen het procesdossier aanbrengen is dan op eenvoudige wijze mogelijk. Net als het aanpassen van de volgorde van producties. De dynamische inhoudsopgave wijzigt altijd mee, met iedere verandering in het processtuk. Ook tabbladen of scheidingsvellen kunnen eenvoudig per productie worden ingevoegd of verwijderd.

Tijdswinst van 80%

Het grote voordeel zit ‘m in de enorme tijdswinst in het opmaken en samenstellen van een processtuk. Dat kan zomaar een tijdswinst van 80% zijn! Overigens gaat het niet alleen om tijdswinst. Technologische oplossingen helpen ook aanzienlijk in de betrouwbaarheid en veiligheid bij processtukken. Digitaal samenstellen van een processtuk is overigens niet hetzelfde als ‘digitaliseren’. De advocatuur werkt al langere tijd aan het digitaal maken van dossiers. De mogelijkheden daarvoor zijn volop beschikbaar in de markt. Waar het bij het opmaken en samenstellen van een processtuk om gaat, en waar dus de grote winst te behalen valt, is het feit dat een processtuk vanuit één applicatie wordt samengesteld. Alle losse producties worden toegevoegd, waardoor er één processtuk ontstaat. Dat ene processtuk kan gemakkelijk worden aangepast en in één keer worden geprint.

Eens verder hierover praten of wil je meer weten? We vertellen het je graag. Neem gerust contact met ons op.

Doxflow Legal staat voor:

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Ultieme flexibiliteit

Maximale tijdsbesparing

Accuraat & kostenefficiënt