Wat voor advocatenkantoor wil je zijn voor nieuwe juristen?

“Innovatie is meer dan tech”, lazen we laatst in dit artikel van Rechtsorde. Het maakt duidelijk dat advocatenkantoren, net zoals veel andere organisaties, breder moeten nadenken wat innovatie echt voor hen inhoudt. Toch denken wij dat ‘tech’ een van de belangrijkste sleutels is om als advocatenkantoor een jongere generatie van juristen aan te trekken, maar zeker ook nieuwe cliënten.

Corona als vliegwiel voor digitaal

Naast alle nadelige effecten zit er ook een wat positievere kant aan corona die goed verdedigbaar is; belangrijke technologische investeringen zijn versneld binnen de advocatuur. Zonder digitale middelen, zoals virtuele samenwerking, was er geen continuïteit in de dienstverlening aan cliënten geweest. Er is steeds meer behoefte gekomen aan software oplossingen die het juridische werk dagelijks ondersteunen.

Werkprocessen die jarenlang hetzelfde zijn gebleven werden, onder druk van een pandemie, op allerlei plaatsen in onze samenleving veranderd. Zeker ook binnen de advocatuur. Dat advocaten altijd razendsnel moeten kunnen reageren en op het allerlaatste moment aanpassingen moeten kunnen maken is iets wat gebleven is.

“Ineens geloofde ik er wel in!”

Deze uitspraak is van een bekende strafpleiter die onlangs kennismaakte met onze software Doxflow Legal. Na twintig jaar in het vak werkzaam geweest te zijn bleken de werkprocessen nog grotendeels hetzelfde. De belangrijkste reden? Hij dacht onterecht dat het veranderen van werkprocessen complex en tijdrovend zouden zijn, totdat we een demonstratie gaven van de manier waarop processtukken razendsnel digitaal kunnen worden samengesteld. Vraag hier een demonstratie aan als je dit ook wil ervaren.

Komt er een volgende stap?

De vraag is natuurlijk wat je als advocatenkantoor blijvend wilt uitstralen. Niet alleen voor cliënten, maar ook voor aankomende juristen. Ga je terug naar de oude vertrouwde situatie, als we weer in het oude normaal zijn teruggekeerd of heb je de smaak van digitalisering nu echt te pakken gekregen?

Laatst kwamen wij in contact met een ander advocatenkantoor die zelfs op de website aangaf innovatief te zijn. Met dergelijke kantoren gaan we graag het gesprek aan om (stapsgewijs) nog meer digitale stappen te maken. Zodat er nog meer tijd overblijft voor civiele- of strafzaken of extra vormen van innovatie.

Doxflow Legal staat voor:

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Ultieme flexibiliteit

Maximale tijdsbesparing

Accuraat & kostenefficiënt