What the fax

De faxmachine vindt zijn oorsprong bij de Schotse uurwerkmaker Alexander Bain, die op 27 mei 1843 een octrooi verkrijgt op de “kopieertelegraaf”. Rond 1900 komt de eerste functionele fotografische faxmachine uit. Deze zou op grote schaal in Europa worden gebruikt, vooral nadat in 1908 te Londen een voortvluchtige juwelendief kon worden aangehouden wiens foto door de politie van Parijs naar Londen was verstuurd.

Faxen naar de Rechtspraak stopt

Er zal al een grote groep lezers zijn die nog nooit een fax gebruikt of gezien hebben. Toch ontvangt de Rechtspraak nog gemiddeld 30.000 faxen per maand.

Maar ook dit zal per 1 februari 2022 gaan stoppen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de KPN volgend jaar stopt met de ISDN-dienstverlening voor traditioneel faxen. Vanaf die datum zal de communicatie alleen nog gaan via veilig mailen met Zivver.

Mailen kent zijn beperkingen in bestandgroottes

Voor de meeste mailservers binnen bedrijven is het aantal Mb’s dat in één bericht ontvangen/verstuurd kan worden gelimiteerd. Deze beperking van de mailserver is de reden waarom er voor het uitwisselen van grote bestanden door veel organisaties gebruik wordt gemaakt van openbare tools om bestanden te delen, bijvoorbeeld WeTranfer. Een Nederlandse dienst die dus valt onder de Nederlandse wet- en regelgeving. Maar er wordt wel gebruik gemaakt van servers op verschillende plekken op de wereld. Of je bestanden in Europa blijven is dus niet zeker wat een knelpunt kan zijn met AVG.

Bij de Rechtspraak is de limiet van de mailserver vastgelegd op 20 Mb. Processtukken zullen voor de communicatie met de Rechtspraak dus meestal handmatig in deelbestanden moeten worden opgebroken om de limiet van 20 Mb niet te overschrijven. 

Dé oplossing

Zou het niet mooi zijn als er een oplossing bestaat die dit allemaal ondervangt? Die bestaat!; Doxflow Legal.

Doxflow Legal integreert met Zivver waardoor veilig mailen gewaarborgd is.

Meestal zijn processtukken aanzienlijk groter dan 20Mb. Geen probleem als je werkt met Doxflow Legal. Geen bestand hoeft handmatig te worden opgesplitst om het vervolgens deel voor deel te verzenden. Dankzij de ingebouwde intelligentie van Doxflow Legal kan het bestand in één keer worden verzonden waarbij op de achtergrond automatisch het document in delen met de juiste bestandsgrote wordt verstuurd.

Meer weten

Digitaal je processtukken en closing binders opbouwen. Vervolgens dit als één compleet document versturen. Maar ook in één printopdracht, inclusief tabbladen en scheidingsvellen, printen. Wil je hier meer over weten? Plan dan nu een demo in.

Doxflow Legal staat voor:

Ongeëvenaard gebruiksgemak

Ultieme flexibiliteit

Maximale tijdsbesparing

Accuraat & kostenefficiënt