“Dit is de meest innovatieve ontwikkeling die ik in 25 jaar binnen de advocatuur heb meegemaakt.”

Stellicher advocaten is gevestigd in het oude kantoorgebouw van de Nederlandse Heidemaatschappij in Arnhem. Als we naar de ingang lopen, zijn we al zeer onder de indruk van dit mooie rijksmonument van architect Karel Petrus Cornelus Bazel waarvan de eerste steen in 1912 werd gelegd.

In de mooie statige hal heet Carlo Gommans, controller bij Stellicher advocaten, ons zeer hartelijk welkom. Carlo is al bijna 25 jaar werkzaam bij Stellicher advocaten. In zijn rol is Carlo verantwoordelijk voor de financiën en de ICT.

Stellicher advocaten is een gerenommeerd kantoor dat op meerdere rechtsgebieden actief is. Bij Stellicher advocaten zien ze de advocatuur nog echt als een ambacht. Probleemoplossend en creatief denken met het vermogen om in het woord van de wet doorslaggevende oplossingen te zien. Met deze drijfveren is Stellicher advocaten het advocatenkantoor voor ondernemers in Arnhem en omstreken. De sfeer kenmerkt zich als gezellig, amicaal en laagdrempelig. Kwaliteit staat in alles voorop.

 

“Wow dat scheelt ons een hoop tijd, heerlijk”

In één van de spreekkamers begint Carlo te vertellen hoe Stellicher advocaten in contact is gekomen met Doxflow Legal. “Onze managing partner zag in het advocatenblad iets over Doxflow Legal en vroeg zich af of dit ook voor Stellicher advocaten een toegevoegde waarde zou hebben. Ik heb dit toen in gang gezet en geïntroduceerd bij onze secretaresses.”

“Er wordt steeds meer gevraagd van de juridisch secretaresses. Hun rol is steeds meer omvattend. De winst in efficiency was voor mij dan ook de hoofdreden om Doxflow Legal bij Stellicher advocaten te introduceren. Ik heb de secretaresses eerst gevraagd of zij hier de meerwaarde van inzagen. Dat was al snel duidelijk, dat zagen zij absoluut!” Dit bleek wel uit de uitspraak van één van de secretaresses; “Wow dat scheelt ons een hoop tijd, heerlijk”

“Als ICT verantwoordelijke ben ik zelf ook altijd geïnteresseerd in automatiseringsoplossingen. En nu kan ik oprecht zeggen dat dit de meest innovatieve ontwikkeling is, die ik in 25 jaar binnen de advocatuur heb meegemaakt.”

Doxflow Legal is inmiddels drie jaar met volle tevredenheid in gebruik bij Stellicher advocaten. “Nu wordt Doxflow Legal vooral veel gebruikt bij vastgoed-, persoons- en familierecht. Maar ook bij het rechtsgebied letselschade worden de voordelen van Doxflow Legal enthousiast benut.”

 

“Het makkelijk, tot op het laatste moment, aanpassingen kunnen doen heeft de manier van werken positief veranderd.”

Sinds het gebruik van Doxflow Legal ziet Carlo belangrijke veranderingen in de manier van werken. “Met de opbouw van processtukken moest je vroeger altijd wachten tot alles klaar was. Omdat het binnen Doxflow Legal zo makkelijk is om op elk gewenst moment aanpassingen te doen, begint men nu al bij het begin van een zaak met de opbouw van het processtuk”.

“Veel stressmomenten zijn weggenomen door Doxflow Legal. De hectiek van een laatste wijziging in de processtukken aanbrengen, in de stapels papier,  terwijl de koerier al bijna op de stoep staat. Dat is er gelukkig verleden tijd”

 

“Nu zetten we alles snel in Doxflow Legal”

Dan komen drie heel vriendelijke en enthousiaste juridisch secretaresses binnen. Heel leuk van Carlo deze dames ook uit te nodigen. Zij werken dagelijks met Doxflow Legal en kunnen ons helemaal goed vertellen wat Doxflow Legal in de dagelijkse praktijk betekent voor Stellicher advocaten.

“Langzaam zijn we Doxflow Legal steeds meer gaan gebruiken. In het begin misten we nog wat functionaliteit”. Subnummering en gekleurde inlegvellen kunnen kiezen was een belangrijke wens voor Stellicher advocaten. “We zien dat Doxflow Legal constant in ontwikkeling is en vrij snel waren deze wensen ingevuld.”

“Binnen anderhalve maand waren we volledig thuis in Doxflow Legal. In die begin periode grepen we nog wel eens terug op de bekende en oude, tijdrovende, manier van papier stapelen. Maar nu zetten we alles snel in Doxflow Legal.” En met nadruk: “Het is wel heel makkelijk.”

 

“Binnen verschillende secties werken de advocaten er nu ook zelf mee.”

De drie dames zijn verantwoordelijk voor verschillende secties binnen Stellicher advocaten. Nog niet alle advocaten, maar wel steeds meer, gebruiken zelf ook Doxflow Legal. “Ik zet de producties in Doxflow Legal en de advocaat controleert de opbouw en past zelf aan daar waar nodig”, zegt één van de juridisch secretaresses. “Nu hoef ik het dus niet meer eerst te printen of apart op te slaan als PDF.”

 

“Met één druk op de knop komt alles er gewoon uit”

Tot slot vragen we wat de secretaresses nu echt als grootste voordeel zien?

Drie vrolijke gezichten sommen vol enthousiasme op. “Het grootste pluspunt is het schuiven. En zo de documenten, producties digitaal op volgorde zetten”.

Veel tijdwinst zit ‘m ook in aanpassingen maken als de opmaak al klaar is. “Zo fijn dat je dit zo eventjes kan aanpassen.” “O heerlijk!” vult een andere secretaresse lachend aan. “Dat scheelt zoveel tijd als je dat niet meer met de hand hoeft te doen. Daarna komt alles, inclusief tussenvellen, met één druk op de knop gewoon uit de printer.”

“Vroeger had je al die stapels liggen. Bij het Hof moet je vaak in vijfvoud aanleveren en nog twee exemplaren voor de wederpartij. Dan lag de tafel vol stapels papier. Als dan op het laatste moment bijvoorbeeld productie acht productie vijf moest worden, dan moest je al die stapels opnieuw ordenen. Nu schuif je dat er gewoon digitaal tussen.” Weer verschijnt die enthousiaste lach; “O, dat is toch zo fijn.”

“Voordat we Doxflow Legal gebruikten moesten we echt een planning maken. Hoe lang kunnen we wachten? Hebben we alle stukken al? Komen er nog wijzigingen? Nu hoeft dat niet meer.” En daar is weer die lach: “Het is echt een ideaal programma.”

 

Wij vonden het zeer leuk al die enthousiaste verhalen over het gebruik van Doxflow Legal binnen Stellicher advocaten te horen. We kregen ook nog huiswerk mee, wensen die men graag in een volgende versie van Doxflow Legal wil zien. Hier gaan onze ontwikkelaars natuurlijk weer mee aan de slag.

Stellicher advocaten

Stellicher advocaten is een ondernemend advocatenkantoor in Arnhem. Zij staan hun clienten bij met praktisch advies en juridische procedures. Omdat ze persoonlijk contact en creativiteit belangrijk vinden, bieden ze maatwerk; geen standaardoplossingen. Zij zien oplossingen waar anderen die niet zien. Ze doen dat met veel kennis, expertise en plezier. Dat maakt het verschil. 

Stellicher advocaten zijn advocaten met meer dan alleen kennis van de wet.
Hun visie? Advocatuur is een probleemoplossend vak en dus een ambacht waarin creativiteit onmisbaar is.
Stellicher advocaten hebben het vermogen in het woord van de wet doorslaggevende oplossingen te zien
.

 

Ook geïnteresseerd in de meest innovatieve oplossing van de laatste 25 jaar?  Vraag een demo aan. Dit kan bij u op kantoor, online of bij ons in de showroom van Doxflow Legal.

Elke werkdag staan wij voor u klaar tussen 08:30 – 17:30 en kunt u ons bereiken op 020-3317171 en legal@doxflow.nl